Over ons

Bij P. Smit B.V. in Den Helder maken we metalen onderdelen, installaties en voorzieningen op maat voor zeer uiteenlopende toepassingen. Als gecertificeerde specialist in metaal- en lastechniek met 90 jaar ervaring leveren we maatwerk aan een gevarieerde groep afnemers. We voeren grootschalige projecten uit, maar staan ook klaar voor kleine werkzaamheden. Met metaal als uitgangspunt.

Veel installaties die onze moderne productiehal verlaten, zijn bestemd ter ondersteuning van operationele processen op zee. Dat betekent dat we werken volgens de hoogste internationale kwaliteits- en veiligheidsnormen. Onze bedrijfsgeschiedenis is nauw verbonden met de haven- en scheepvaartfuncties van Den Helder en de nog steeds groeiende offshore energie-industrie.

Alle soorten metaal- en laswerk op klantspecificatie

Ons specialisme is gericht op gecompliceerd metaalconstructiewerk, uit te voeren op klantspecificatie. We adviseren, denken actief mee over passende en kostenefficiënte oplossingen, tekenen en maken wat u wenst. Desgewenst bieden we vakkundige ondersteuning bij montage- en installatiewerkzaamheden. Ook kunt u ons inschakelen voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en renovaties en uitbreidingen van bestaande voorzieningen en installaties. Service staat bij ons hoog in het vaandel. Vakwerk leveren en afspraken nakomen, vinden we belangrijker dan dure woorden.

Offshore bordes constructie

Betrokken vakmanschap

Onze goed opgeleide, gecertificeerde medewerkers zijn ons bedrijfskapitaal. Samen tekenen we voor resultaten die voor 100% voldoen aan de klantspecificaties en verwachtingen. Onze constructies en installaties zijn volledig berekend op de taken waar ze voor bestemd zijn en de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Vaak zijn dat zware, industriële condities, zowel onshore als offshore. De materialen en technieken die we gebruiken stemmen we af op specifieke gebruikseisen. Veiligheid en een lange, betrouwbare levensduur, bij standaard onderhoud, staan op de eerste plaats.

Optimaal uitgeruste constructiewerkplaats

Het kloppend hart van ons familiebedrijf is samengesteld uit meerdere specialistische productie-units. We hebben een efficiënte en functionele indeling gemaakt voor enerzijds het zwaardere allround metaal- en laswerk en het fijnere werk van roestvast staal en aluminium. Ons machinepark is up-to-date en veelzijdig. We investeren actief in nieuwe machines en apparatuur en in het digitaal ondersteunen van onze productieprocessen. Ook schenken we maximale aandacht aan het verduurzamen van onze werkzaamheden.

Gecertificeerde vakmensen en processen

Bij P. Smit B.V. staan we met beide benen op de grond. ‘Nee’ verkopen past niet bij ons karakter, afspraken zijn afspraken, onze offertes zijn transparant, we hanteren realistische prijzen en levertijden. We nemen onze klanten graag mee in het maakproces en gaan tot het uiterste om de beste oplossingen te smeden uit metaal en vakmanschap. Kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd. Ons familiebedrijf beschikt over alle relevante certificeringen, waaronder ISO 3834, ISO 9001 en EN 1090-2:2018 EXC3.

Ons uitgebreide machinepark en onze allround machinebankwerkers zijn ingesteld op alle disciplines in metaalbewerking. In het bijzonder zijn we toegerust voor alle soorten laswerk. We beschikken over MIG-, MAG- en TIG-lasmachines en elektroden voor staal, roestvast staal en aluminium. Ook OP-lassen (onderpoederdek-lassen) behoort tot onze specialismen.

Bekijk de mogelijkheden

U vindt in ons constructiebedrijf een werkplaats met twee bovenloopkranen met een draagvermogen van 8 ton en een bovenloopkraan met 2 ton draagvermogen. Daarnaast hebben we gespecialiseerde werkplaatsen voor roestvast staalproductie (RVS), verspaningswerk en het verwerken van conductorpijpen en een brede diameterrange. Ons machinepark is veelzijdig en up-to-date. En we blijven investeren en vernieuwen.